Wykonanie
Owsianka to zdrowe i szybkie śniadanie, dające energię na długi czas. Jeśli do tego możemy je dodatkowo uatrakcyjnić i sprawić, by smakowało jak obłędna cynamonowa drożdżówka, chyba niewiele będzie osób, które nie będą się chciały na nie skusić. Pomysł na podstawie Mother Thyme.

1/2 szklanki
płatków owsianych1/3 szklanki
wody1 łyżka
cukru1 - 1,5 szklanki
mlekapolewa cynamonowa:2 łyżki
masła3 łyżki
brązowego cukru1 łyżeczka
cynamonupolewa jogurtowa:1/2 szklanki
jogurtu greckiego2 łyżeczki
cukru pudru1.
Płatki owsiane wsypujemy do rondla, wlewamy
wodę. Doprowadzamy
wodę do wrzenia, po czym wsypujemy
płatki,
cukier i - mieszając - wlewamy
mleko.
Płatki gotujemy na małym ogniu przez 10 minut, aż będą miękkie. Chodzi o uzyskanie dość gęstej owsianki.2. W międzyczasie rozpuszczamy w małym rondelku
masło, dodajemy
cukier i
cynamon. Zdejmujemy rondelek z ognia - polewa cynamonowa gotowa.Składniki polewy jogurtowej mieszamy.3. Porcje owsianki podajemy z polewą
cynamonową i
jogurtową.