Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Zapiekanka makaronowa z ...Zapiekanka makaronowa »Ciasto bez pieczenia ale jakie smaczne wyszło.Nikt by nawet się nie domyślił , że jest z
kawą .Pierwszy kęs i już wiadomo
kawa tak
kawa proszę Państwa.Smakosze
kawy to dla was ten smakołyk robiłam ale nie tylko wam zasmakuje.Składniki na masę
śmietankową;2 budynie
śmietanowemleko 3 szklanki
ksylitol 3 łyżki
masło 200 gPianka kawowa:
rozpuszczalna kawa ( granulowana) 1 łyżka
żelatyna 2 łyżki
śmietana 30% 600 ml
śnieżka 1
woda 1 szklanka
ksylitol 3 łyżkiDodatkowo:
krakersy na 3 warstwy czyli 3 x 16 razem 58 szt
kawa rozpuszczalna łyżka ,zaparzamy w 3/4 szklanki
wody i dodajemy 2 łyżki
ksylitoluherbatniki kakaowe 20 sztKrok 1Najpierw gotujemy
budyń czyli do garnka wlewamy 2 szklanki
mleka, wsypujemy
ksylitol i zagotowujemy .W szklance
mleka rozrabiamy 2 budynie
śmietankowe i wlewamy do gotującego się
mleka.Ugotowany
budyń studzimy.Miękkie
masło wkładamy do misy i miksujemy dodając po łyżce budyniu.Krok 2Blaszkę wykładamy folią aluminiową i kładziemy
krakersy ,skrapiamy je naszą rozpuszczoną
kawą z
ksylitolem i kładziemy połowę masy śmietankowej. Następna warstwa
krakersów zamoczonych w
kawie i druga warstwa masy śmietankowej zakrywamy ostatnią warstwą
krakersów zamoczonych w
kawie.Wkładamy do lodówki na godzinkę.Krok 3
Kawę wsypujemy do szklanki z
ksylitolem i wlewamy pół szklanki wrzątku, mieszamy do rozpuszczenia.
Żelatynę wsypujemy do szklanki zalewamy gorącą
wodą i mieszamy do rozpuszczenia.
Kawę i
żelatynę mieszamy razem. Przekładamy do większego naczynia.Krok 4Ubijamy
śmietanę ze
śnieżką na sztywno.4 łyżki
śmietany przekładamy do naczynia z
kawą i
żelatyną, mieszamy aby nam się nie zważyła. Teraz przelewamy do naszej ubitej
śmietany ciurkiem i miksujemy , na pewno nie powstaną kluchy. Piankę od razu przekładamy na nasze ciacho.Krok 5
Herbatniki kakaowe kruszymy w dłoniach lub blender-ujemy i posypujemy piankę. Ciasto trafia do lodówki na noc. Następnego dnia możemy śmiało jeść.
wtorek, 04 października 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisy
Śliwkowo orzechowa pokusaPostanowiłam trochę zaszaleć i pobawić się
smakami w kuchni.Wyszło pyszne ciasto z wyczuwalnym smakiem
orzechów włoskich.Na pierwszy rzut wygląda jak jabłecznikSzarlotka z
żurawinąJabłuszka na razie królują w kuchni. Pyszny zapach unosi się w kuchni i leci do każdego zakamarka . Czuć na korytarzu i u sąsiadów. Składniki: 3 szklanki mJabłecznik bezglutenowyPostanowiłam spróbować i zrobić jabłecznik bezglutenowy, nie wiedziałam jak mi to wyjdzie, czy będzie dobry.Pomimo tego zaryzykowałam bo inaczej nie dowiedziałaO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter