ßßß
            
        
Składniki:1 1/2 opakowania krakersów po 180gpuszka masy kajmakowej50g gorzkiej czekoladymasa karpatkowa1/2 litra mleka200g masła2 łyżki nutelli500g śmietany kremówki2 usztywniacze do śmietany
Wykonanie:Na spód blaszki wyłożyć pierwszą warstwę krakersów. W kąpieli wodnej rozpuścić gorzką czekoladę. Dodać do masy kajmakowej i wymieszać. Gdyby masa kajmakowa była bardzo gęsta, wystarczy ją lekko podgrzać i idealnie połączy się z czekoladą. Przełozyć nią krakersy.Przyrządzić masę karpatkową zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na koniec dodać dwie łyżki nutelli i mieszać do połączenia. Wyłożyć na następną warstwę krakersów.Na ostatnią warstwę położyć ubitą smietanę z dodatkiem usztywniaczy. Udekorować. Przechowywać w lodówce.Oczywiście jak wszystkie przekładane ciasta, najlepiej smakuje na drugi i trzeci dzień :)