Wykonanie
            
Jeśli lubicie 
kokos i 
czekoladę dzisiejsza propozycja powinna Wam posmakować. Na blogu pojawiła się już rolada kokosowa (klik) Były tez praliny 
kokosowe bounty (klik). Dzisiaj coś dla tych którzy nie mają ani ochoty ani czasu na zabawę w zwijanie wymyślnych pralinek. A smak... pyszności :)Przepis wypatrzony już jakiś czas temu na blogu Domi w Kuchni . Polecam baaardzo :)Składniki na masę 
kokosową:50g wiórek 
kokosowych30g 
białej czekolady50 ml 
śmietany kremówki 30-36%50 ml 
mleka30g 
masłaW rondelku umieścić wszystkie składniki i podgrzewać na małym ogniu ok 10 minut. 
Czekolada i 
masło powinny się rozpuścić, a wszystkie składniki ładnie połączyć. Po tym czasie zdjąć z ognia i przestudzićSkładniki na masę 
czekoladową:50g 
mlecznej lub 
gorzkiej czekolady25 ml 
śmietany kremówki 30-36%1 łyżeczka 
masłaWszystkie składniki podgrzewać w rondelku do momentu rozpuszczenia. Wystudzić.W wyparzonym słoiczku ułożyć połowę masy kokosowej, na to przełożyć masę 
czekoladową i znów przykryć warstwą 
kokosową. Krem doskonale smakuje z 
ciasteczkami ale znika równie sprawnie i szybko wyjadany bezpośrednio ze słoika łyżeczką :DSmacznego :)

