Wykonanie
![](/Data/Images/mojepasjekrakow.blogspot.com\2013_slash_01_slash_krem-bounty-kokosowo-czekoladowy/l/1030557181.JPG)
Jeśli lubicie
kokos i
czekoladę dzisiejsza propozycja powinna Wam posmakować. Na blogu pojawiła się już rolada kokosowa (klik) Były tez praliny
kokosowe bounty (klik). Dzisiaj coś dla tych którzy nie mają ani ochoty ani czasu na zabawę w zwijanie wymyślnych pralinek. A smak... pyszności :)Przepis wypatrzony już jakiś czas temu na blogu Domi w Kuchni . Polecam baaardzo :)Składniki na masę
kokosową:50g wiórek
kokosowych30g
białej czekolady50 ml
śmietany kremówki 30-36%50 ml
mleka30g
masłaW rondelku umieścić wszystkie składniki i podgrzewać na małym ogniu ok 10 minut.
Czekolada i
masło powinny się rozpuścić, a wszystkie składniki ładnie połączyć. Po tym czasie zdjąć z ognia i przestudzićSkładniki na masę
czekoladową:50g
mlecznej lub
gorzkiej czekolady25 ml
śmietany kremówki 30-36%1 łyżeczka
masłaWszystkie składniki podgrzewać w rondelku do momentu rozpuszczenia. Wystudzić.W wyparzonym słoiczku ułożyć połowę masy kokosowej, na to przełożyć masę
czekoladową i znów przykryć warstwą
kokosową. Krem doskonale smakuje z
ciasteczkami ale znika równie sprawnie i szybko wyjadany bezpośrednio ze słoika łyżeczką :DSmacznego :)
![](/Data/Images/mojepasjekrakow.blogspot.com\2013_slash_01_slash_krem-bounty-kokosowo-czekoladowy/l/-262298852.JPG)
![](/Data/Images/mojepasjekrakow.blogspot.com\2013_slash_01_slash_krem-bounty-kokosowo-czekoladowy/l/1245028981.JPG)