Wykonanie
Każdy kto lubi
kokosy na pewno zainteresuje się kuleczkami bounty. Przepis znalazłam kilka tygodni temu TUTAJ i zdążyła go wypróbować kilka
razy. Sprawdził się doskonale, więc postanowiłam wrócić do niego i dzi
siaj . Kuleczki idealnie pasują do popołudniowej
kawy.
![](/Data/Images/uzaleznieniwkuchni.blogspot.com\2013_slash_04_slash_kuleczki-bounty/l/-1585682851.JPG)
Składniki:- 1 opakowanie wiórek
kokosowych (25 dag)- 1/2 szklanki
śmietany kremówki (30%)- 8 łyżek
cukru pudru- 1/3 kostki
masła- tabliczka
czekolady białej lub
mlecznejWykonanie:Wiórki wymieszać z
cukrem pudrem.
Masło rozpuścić i wymieszać razem z kremówką. Połączyć składniki. Jeśli masa jest zbyt rzadka można dosypać wiórek. Z gotowej masy formujemy kuleczki wielkości
orzecha włoskiego, aby było nam łatwiej możemy wstawić masę na 15 min do zamrażalki. Gdy już wykonamy kuleczki wkładamy do lodówki na godzinę lub jeśli nie mamy czasu do zamrażalnika na ok. 20 min. W tym czasie możemy rozpuścić
czekoladę, w której zanurzymy schłodzone kulki.Podobno kuleczki mogą przeleżeć kilka dni w lodówce lecz nie sprawdziłam tego, bo ostatnio równie szybko jak się pojawiały równie szybko zniknęły. Zobaczymy jak będzie tym razem :)