ßßß Cookit - przepis na Kawowa pianka na krakersach i kremie ďż˝mietankowym

Kawowa pianka na krakersach i kremie �mietankowym

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Zapiekanka makaronowa z ...
Zapiekanka makaronowa »
Ciasto bez pieczenia ale jakie smaczne wyszło.Nikt by nawet się nie domyślił , że jest z kawą .Pierwszy kęs i już wiadomo kawa tak kawa proszę Państwa.Smakosze kawy to dla was ten smakołyk robiłam ale nie tylko wam zasmakuje.
Składniki na masę śmietankową;
2 budynie śmietanowe
mleko 3 szklanki
ksylitol 3 łyżki
masło 200 g
Pianka kawowa:
rozpuszczalna kawa ( granulowana) 1 łyżka
żelatyna 2 łyżki
śmietana 30% 600 ml
śnieżka 1
woda 1 szklanka
ksylitol 3 łyżki
Dodatkowo:
krakersy na 3 warstwy czyli 3 x 16 razem 58 szt
kawa rozpuszczalna łyżka ,zaparzamy w 3/4 szklanki wody i dodajemy 2 łyżki ksylitolu
herbatniki kakaowe 20 szt
Krok 1
Najpierw gotujemy budyń czyli do garnka wlewamy 2 szklanki mleka, wsypujemy ksylitol i zagotowujemy .W szklance mleka rozrabiamy 2 budynie śmietankowe i wlewamy do gotującego się mleka.Ugotowany budyń studzimy.Miękkie masło wkładamy do misy i miksujemy dodając po łyżce budyniu.
Krok 2
Blaszkę wykładamy folią aluminiową i kładziemy krakersy ,skrapiamy je naszą rozpuszczoną kawą z ksylitolem i kładziemy połowę masy śmietankowej. Następna warstwa krakersów zamoczonych w kawie i druga warstwa masy śmietankowej zakrywamy ostatnią warstwą krakersów zamoczonych w kawie.Wkładamy do lodówki na godzinkę.
Krok 3
Kawę wsypujemy do szklanki z ksylitolem i wlewamy pół szklanki wrzątku, mieszamy do rozpuszczenia. Żelatynę wsypujemy do szklanki zalewamy gorącą wodą i mieszamy do rozpuszczenia.Kawę i żelatynę mieszamy razem. Przekładamy do większego naczynia.
Krok 4
Ubijamy śmietanę ze śnieżką na sztywno.4 łyżki śmietany przekładamy do naczynia z kawą i żelatyną, mieszamy aby nam się nie zważyła. Teraz przelewamy do naszej ubitej śmietany ciurkiem i miksujemy , na pewno nie powstaną kluchy. Piankę od razu przekładamy na nasze ciacho.
Krok 5
Herbatniki kakaowe kruszymy w dłoniach lub blender-ujemy i posypujemy piankę. Ciasto trafia do lodówki na noc. Następnego dnia możemy śmiało jeść.
wtorek, 04 października 2016, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Polecane wpisy
Śliwkowo orzechowa pokusa
Postanowiłam trochę zaszaleć i pobawić się smakami w kuchni.Wyszło pyszne ciasto z wyczuwalnym smakiem orzechów włoskich.Na pierwszy rzut wygląda jak jabłecznik
Szarlotka z żurawiną
Jabłuszka na razie królują w kuchni. Pyszny zapach unosi się w kuchni i leci do każdego zakamarka . Czuć na korytarzu i u sąsiadów. Składniki: 3 szklanki m
Jabłecznik bezglutenowy
Postanowiłam spróbować i zrobić jabłecznik bezglutenowy, nie wiedziałam jak mi to wyjdzie, czy będzie dobry.Pomimo tego zaryzykowałam bo inaczej nie dowiedziała
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2016/10/Kawowa-pianka-na-krakersach-i-kremie-smietankowym.html