Wykonanie
Dynia w moim ogródku nabrała pięknych kolorów więc najwyższa
pora przygotować jakieś danie z jej udziałem!!Padło na sernikobrownie z
dynią . Ciasto pięknie się prezentuje i jeszcze lepiej smakuje!!Sernikobrownie z
dynią znajdzie wielbicieli wśród tych, którzy gustują w mocno
czekoladowych wypiekach oraz kochających serniki. Masa serowa z dodatkiem
dyniowego puree wygląda obłędnie
pomarańczowo idealnie wkomponując się w jesienne kolory otaczającej przyrody.
Masa brownie:180g
masła300g
gorzkiej czekolady3 duże
jajka1 łyżka ciemnego
kakao220g
cukru100g
mąki pszennej1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaDyniowa masa serowa:250g
serka mielonego250g
serka mascarpone2 duże
jajka100g
cukru250g puree z dyni(z tego przepisu)1 łyżka
mąki ziemniaczanej1 łyżka
mąki pszennejMasło roztopić, zdjąć z ognia i dodać pokruszoną
czekoladę. Odstawić a następnie wymieszać do otrzymania jednolitej masy czekoladowej
Jajka roztrzepać w misce dodając
cukier.Do masy dodać ciepły sos
czekoladowy oraz przesianą
mąkę i proszek.Całość wymieszać do połączenia składników.Masę brownie wylać na blaszkę(30x20cm) wyłożoną papierem do pieczenia.Składniki na masę
serową powinny być w temperaturze pokojowej.Składniki na masę
serową wymieszać delikatnie do połączenia składników.Masę
serową wyłożyć na masę brownie.Masy wymieszać widelcem tworząc esy-floresy.Ciasto piec w temp. 165ºC przez około 45-50minut.Smacznego!!