ßßß
Jeżeli nie macie ochoty na spędzanie całego popołudnia na wyrabianie ciasta drożdżowego i lepienia jagodzianek to ten przepis powinien was zainteresować. Słodkie babeczki z jagodami, które również można zapakować do lunchboxa i cieszyć się nimi w pracy lub szkole. Proste do wykonania a czas potrzebny do ich wykonania to jakieś 30 minut. Z podanych składników przygotujemy 12 sztuk muffinek.Składniki:200g jagód100g masła roztopionego125ml mleka2 jajkaskórka z pomarańczy250g mąki pszennej170g cukru2 łyżeczki proszku do pieczeniaPiekarnik nagrzewamy do 180 stopni.Mleko, roztopione masło, jajka oraz skórkę z pomarańczy mieszamy w dużej misce. Dodajemy cukier oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy przy pomocy miksera lub rózgi. Dodajemy jagody. Ciastem napełniamy formę do muffinek wyłożoną papilotkami lub silikonowe foremki do babeczek.Pieczemy przez 25 minut w nagrzanym piekarniku. Wyjmujemy z blachy i w papilotkach studzimy na kratce. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.