ßßß Cookit - przepis na ,, Pieczarki w cieście naleśnikowym”

,, Pieczarki w cieście naleśnikowym”

nazwa

Wykonanie

Błyskawiczna przystawka, najlepiej smakuje podana na gorąco ,świetnie nadaje się na różnego rodzaju startery imprezowe . Danie smaczne, proste i tanie. Potrawa sprawdza się zarówno jako samodzielna przystawka lub jako dodatek do dania głównego.
Składniki:
50 dag małych pieczarek
1 szklanka mąki
pół szklanki mleka
1 jajko
pół łyżeczki proszku do pieczenia
sól, pieprz, chilli
olej do smażenia
Wykonanie: Do miseczki wsypujemy mąkę, mleko, jajko, proszek do pieczenia, doprawiamy solą, pieprzem i chilli. Wszystko razem mieszamy, do konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego. Pieczarki oczyszczamy, obtaczamy w mące a następnie zanurzamy w ciście, delikatnie wkładamy do garnka z rozgrzanym olejem. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe układamy na papierowym ręczniku aby ociekły z tłuszczu. Podajemy z sosem słodko- ostrym. Smacznego!
Źródło:http://podrozwkulinaria.pl/pieczarki-w-ciescie-nalesnikowym