Wykonanie
Błyskawiczna przystawka, najlepiej smakuje podana na gorąco ,świetnie nadaje się na różnego rodzaju startery imprezowe . Danie smaczne, proste i tanie. Potrawa sprawdza się zarówno jako samodzielna przystawka lub jako dodatek do dania głównego.
Składniki:50 dag małych
pieczarek1 szklanka
mąkipół szklanki
mleka1
jajkopół łyżeczki
proszku do pieczeniasól,
pieprz,
chilliolej do smażeniaWykonanie: Do miseczki wsypujemy
mąkę,
mleko,
jajko,
proszek do pieczenia, doprawiamy
solą,
pieprzem i
chilli. Wszystko razem mieszamy, do konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego.
Pieczarki oczyszczamy, obtaczamy w
mące a następnie zanurzamy w ciście, delikatnie wkładamy do garnka z rozgrzanym
olejem. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe układamy na papierowym ręczniku aby ociekły z tłuszczu. Podajemy z sosem słodko-
ostrym. Smacznego!