ßßß Cookit - przepis na Pieczarki w cieście naleśnikowym

Pieczarki w cieście naleśnikowym

nazwa

Wykonanie

Proste i smaczne pieczarki, które mogą być podane jako przekąska na przyjęciach, jak również na obiad np. z ryżem.
Dosyć, że są bardzo smaczne, to jeszcze błyskawicznie się je robi :-)
Składniki:
8 szt. dużych pieczarek
2 jajka
sól, pieprz
3/4 szkl. mąki
1/2 szkl. mleka
olej do smażenia
Wykonanie:
Pieczarki umyć i osuszyć. Pozbawić ogonków. Jeśli kapelusze są duże przekroić wzdłuż na pół.
Z jajek, mąki i mleka przygotować ciasto naleśnikowe, powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Przyprawić solą i pieprzem.
Wrzucamy kapelusze pieczarek do ciasta, dokładnie w nim je obtaczamy i wrzucamy na patelnię z dobrze rozgrzanym olejem. Smażymy na złoty kolor z obu stron.
Smacznego :-)
Uwaga: Nóżki pieczarek nie wyrzucałam, pokroiłam drobno, przesmażyłam, dodałam masła i wymieszałam z ugotowanym ryżem.
Źródło:http://agattek.blox.pl/2013/01/Pieczarki-w-ciescie-nalesnikowym.html