Wykonanie
Proste i smaczne
pieczarki, które mogą być podane jako przekąska na przyjęciach, jak również na obiad np. z
ryżem.Dosyć, że są bardzo smaczne, to jeszcze błyskawicznie się je robi :-)Składniki:8 szt. dużych
pieczarek2
jajkasól,
pieprz3/4 szkl.
mąki1/2 szkl.
mlekaolej do smażeniaWykonanie:
Pieczarki umyć i osuszyć. Pozbawić ogonków. Jeśli kapelusze są duże przekroić wzdłuż na pół.Z
jajek,
mąki i
mleka przygotować ciasto naleśnikowe, powinno
mieć konsystencję gęstej
śmietany. Przyprawić
solą i
pieprzem.Wrzucamy kapelusze
pieczarek do ciasta, dokładnie w nim je obtaczamy i wrzucamy na patelnię z dobrze rozgrzanym
olejem. Smażymy na złoty kolor z obu stron.Smacznego :-)Uwaga: Nóżki
pieczarek nie wyrzucałam, pokroiłam drobno, przesmażyłam, dodałam
masła i wymieszałam z ugotowanym
ryżem.