ßßß

Proste i smaczne pieczarki, które mogą być podane jako przekąska na przyjęciach, jak również na obiad np. z ryżem.Dosyć, że są bardzo smaczne, to jeszcze błyskawicznie się je robi :-)Składniki:8 szt. dużych pieczarek2 jajkasól, pieprz3/4 szkl. mąki1/2 szkl. mlekaolej do smażeniaWykonanie:Pieczarki umyć i osuszyć. Pozbawić ogonków. Jeśli kapelusze są duże przekroić wzdłuż na pół.Z jajek, mąki i mleka przygotować ciasto naleśnikowe, powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Przyprawić solą i pieprzem.Wrzucamy kapelusze pieczarek do ciasta, dokładnie w nim je obtaczamy i wrzucamy na patelnię z dobrze rozgrzanym olejem. Smażymy na złoty kolor z obu stron.Smacznego :-)Uwaga: Nóżki pieczarek nie wyrzucałam, pokroiłam drobno, przesmażyłam, dodałam masła i wymieszałam z ugotowanym ryżem.