Wykonanie
Prosty, szybki i diabelsko pikantny sos do
makaronu,
kasz czy
ryżu. Oczywiście ilość
chilli dawkujemy według własnych upodobań. Świetnie spisze się również w wersji łagodniejszej. Przepis z gimmesomeoven.com .
Składniki :450 g
mięsa mielonego (
wołowina,
drób ,
wieprzowina )3 puszki ( każda po ok 400 g ) krojonych
pomidorów ( w przepisie są
pomidory z
zielonym chilli ale polecam użyć samych )2 puszki ( każda po ok 400 g ) ulubionej
fasoli, wcześniej opłukanej i osuszonej2 łyżki
chilli w proszku ( można użyć mniejszej ilości )1 mała
cebula pokrojona kostkęW garnku na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażamy
mięso aż straci swoją surowość. Kiedy będzie gotowe nadmiar tłuszczu odlewamy. Dodajemy pozostałe składniki, doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy pokrywką. Gotujemy na niewielkim ogniu 15 minut lub nieco dłużej aż
mięso i
cebula będą ugotowane.Smacznego :)