Wykonanie
Wszystko co dobre, szybko się kończy, Jesteśmy już w domu- wróciliśmy właśnie z wakacji. Postanowiłam pozostać jeszcze w wakacyjnym klimacie i przygotowałam omlet
ziołowy, a do niego pyszna
sałatka z żółtych i czerwonych
pomidorów z fantastyczną grecką
fetą. Lubicie kuchnię grecką? Ja uwielbiam! I na fecie grecki świat się kończy, ale lubię łączenie jej z
pomidorami. Śniadanie jest bardzo proste, ale wyjątkowo smaczne. Bardzo polecam zwłaszcza, że
pomidory są teraz wyjątkowo dobre.

Składniki:2
pomidory (u mnie żółty i czerwony)
fetapieprzchili w płatkach (można pominąć)Omlet (na jedną osobę):2
jajkałyżeczka posiekanej świeżej
bazyliipół łyżeczki
suszonego oreganosólpieprzłyżeczka
masłaWykonanie:
Pomidory pokrój w kawałki i przełóż do miski. Przypraw
pieprzem i
chili. Dodaj pokruszony
ser feta. Odstaw na chwilę.
Jajka rozbij do miseczki i wymieszaj z
ziołami,
solą i
pieprzem. Na patelnie wrzuć
masło i poczekaj aż się rozpuści. Wylej wtedy na patelnię
jajka i smaż je aż będą wypieczone tak jak lubisz. Możesz smażyć omlet na wolnym ogniu tylko z jednej strony- wtedy górna zostanie lekko płynna. Ja jednak na sekundę go przerzucam na drugą stronę. Omlet przełóż na talerz i podawaj z
sałatką.Smacznego!