ßßß
Składniki200g maki100g maki ziemniaczanej250g margaryny180g cukrucukier waniliowy2 łyżeczki proszku do pieczenia2 jajka4 żółtkaszczypta soliNa piankę4 białka200g cukru400g czerwonej porzeczkiSposób przygotowaniaPorzeczki dokładnie opłukać , obrać z gałązek , zostawić na sicie do obeschnięciaMargarynę utrzeć z cukrem , szczyptą soli i cukrem waniliowym do puszystości . Ucierając wbić jajka i dodać żółtkaMąkę wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia , przesiać do utartej margaryny , wszystko dokładnie wymieszać . Wyłożyć do wcześniej przygotowanej formy ,Białka ubić na sztywno , nie przerywając ubijania porcjami wsypywać cukier , do ubitej piany dodać porzeczki , delikatnie wymieszać , wylać na ciasto . Piec około 45 minut w temp. 175 *C . Po upieczeniu udekorować porzeczkami , można posypać cukrem pudrem
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab