Wykonanie
HomeNa SłodkoCiasta24lipCiasto z
czerwoną porzeczkąLoading...0 KomentarzyPuszyste , wilgotne ciasto , kwaśne
porzeczki i słodka , chrupiąca
beza – myślę , że takie połączenie zadowoli wiele osób :) Ciasto jest bardzo proste i szybkie do przygotowania.

Składniki200g
maki100g
maki ziemniaczanej250g
margaryny180g
cukrucukier waniliowy2 łyżeczki
proszku do pieczenia2
jajka4
żółtkaszczypta
soliNa piankę4
białka200g
cukru400g
czerwonej porzeczkiSposób przygotowania
Porzeczki dokładnie opłukać , obrać z gałązek , zostawić na sicie do obeschnięcia
Margarynę utrzeć z
cukrem , szczyptą
soli i
cukrem waniliowym do puszystości . Ucierając wbić
jajka i dodać
żółtkaMąkę wymieszać z
mąką ziemniaczaną i
proszkiem do pieczenia , przesiać do utartej
margaryny , wszystko dokładnie wymieszać . Wyłożyć do wcześniej przygotowanej formy ,
Białka ubić na sztywno , nie przerywając ubijania porcjami wsypywać
cukier , do ubitej piany dodać
porzeczki , delikatnie wymieszać , wylać na ciasto . Piec około 45 minut w temp. 175 *C . Po upieczeniu udekorować
porzeczkami , można posypać
cukrem pudrem
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab