ßßß Cookit - przepis na Ciasto z czerwoną porzeczką

Ciasto z czerwoną porzeczką

nazwa

Wykonanie

Home
Na Słodko
Ciasta
24
lip
Ciasto z czerwoną porzeczką
Loading...
0 Komentarzy
Puszyste , wilgotne ciasto , kwaśne porzeczki i słodka , chrupiąca beza – myślę , że takie połączenie zadowoli wiele osób :) Ciasto jest bardzo proste i szybkie do przygotowania.
Składniki
200g maki
100g maki ziemniaczanej
250g margaryny
180g cukru
cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
4 żółtka
szczypta soli
Na piankę
4 białka
200g cukru
400g czerwonej porzeczki
Sposób przygotowania
Porzeczki dokładnie opłukać , obrać z gałązek , zostawić na sicie do obeschnięcia
Margarynę utrzeć z cukrem , szczyptą soli i cukrem waniliowym do puszystości . Ucierając wbić jajka i dodać żółtka
Mąkę wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia , przesiać do utartej margaryny , wszystko dokładnie wymieszać . Wyłożyć do wcześniej przygotowanej formy ,
Białka ubić na sztywno , nie przerywając ubijania porcjami wsypywać cukier , do ubitej piany dodać porzeczki , delikatnie wymieszać , wylać na ciasto . Piec około 45 minut w temp. 175 *C . Po upieczeniu udekorować porzeczkami , można posypać cukrem pudrem
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
Źródło:http://kulinarnyprzepis.pl/ciasto-z-czerwona-porzeczka