ßßß Cookit - przepis na Kokosowe crumble z brzoskwiniami i wanilią

Kokosowe crumble z brzoskwiniami i wanilią

nazwa

Wykonanie

Brzoskwinie i kokos to połączenie idealne :-). Jeśli dodać do tego kruszonkę, czego chcieć więcej? Prosty i szybki deser, polecam na podwieczorek :-).
Składniki na 4 porcje.
Składniki na kruche ciasto:
110 g mąki pszennej
50 g wiórków kokosowych
100 g masła, w temperaturze pokojowej
60 g drobnego cukru do wypieków
W naczyniu umieścić miękkie masło, mąkę, wiórki kokosowe, cukier. Wyrobić między palcami do momentu otrzymania kruszonki, odstawić.
Nadzienie brzoskwiniowe:
5 brzoskwiń, pokrojonych na ósemki
2 łyżki cukru
1 - 1,5 łyżki skrobi ziemniaczanej
1 łyżeczka pasty z wanilii lub nasionka z 1 laski wanilii
Wszystkie składniki nadzienia wymieszać.
4 foremki do zapiekania wysmarować masłem. Pomiędzy foremki równo rozdzielić nadzienie brzoskwiniowe. Posypać przygotowaną wcześniej kruszonką.
Piec w temperaturze 175ºC przez około 25 minut lub do zrumienienia się kruszonki. Nadzienie owocowe w środku będzie się wyraźnie gotowało. Wyjąć, chwilę przestudzić. Można podawać ciepłe np. z lodami waniliowymi lub sorbetem cytrynowym.
Smacznego :-).
Źródło:http://www.mojewypieki.com/przepis/kokosowe-crumble-z-brzoskwiniami-i-wanilia