W tym roku w naszym dużym słoju na ciasteczka znalazły się świąteczne pierniczki, bezikikokosowe, miodoweciasteczka z przyprawami korzennymi oraz ciasteczka z czekoladą i masą krówkową. Te ostatnie to u Nas nowość w tym roku, ale już mam kolejne zamówienie na te ciasteczka, więc to znak, że smakowały.Składniki:- 100 g miękkiego masła- 100 g masy krówkowej- 4 łyżki cukru- 170 g mąki pszennej- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego- 100 g drobinek czekoladowych, lub posiekanej czekoladyPrzepis:W misce miksera umieścić masło, masę krówkową i cukier, całość zmiksować. Dodać mąkę i ekstrakt i ponownie zmiksować. Wsypać drobinki czekoladowe i całość wymieszać.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. W ciasta formować niewielkie kulki, układać na blachy i spłaszczyć dłonią. Piec ok. 13-15 min. w temp. 190 st. Wystudzić na kratce.Smacznegoźródło: książka Moje Wypieki