ßßß
Składniki na 6 szt.:Jajka 3 sztRukolaSzynka parmeńska, szwarcwaldzka, lub delikatnaDomowy sos czosnkowy, chrzan lub majonez z fasoliOpcjonalnie : chilli w proszkuSposób przygotowania:Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrajamy na połówki. Na plasterek szynki układamy trochę liści rukoli, kładziemy połówkę jajka, smarujemy delikatnie sosem czosnkowym, chrzanem lub majonezem z fasoli, i ścisło zawijamy. Jajko możemy również posypać delikatnie przyprawą chilli lub położyć paseczek świeżej papryczki. Cienko pokrojona szynka parmeńska idealnie owinie jajko i rukolę tworząc mini roladkę na wielkanocny stół. Starajmy się aby koniec szynki znalazł się pod spodem roladki dzięki czemu nie potrzebujemy nawet wykałaczek.
Jajka z szynką parmeńską podpatrzyłam u koleżanki, wprowadziłam małe modyfikacje i voile, na Wielkanoc będzie jak znalazł! Tak przygotowane jajka z szynką parmeńską mogą również stać się ozdoba naszego koszyczka ze święconką. A jakie dania zagoszczą na Waszym stole podczas wielkanocnego śniadania?
PozdrawiamSmakUla.Podziel się...[Głosów:0 Średnia:0/5]