Wykonanie
Ostatnio zastanawiałem sie co można zjeść smacznego i pożywnego w szkole, kiedy jest się tam do późnych popołudniowych godzin i brak czasu, aby z niej wyjść i pójść na dobry obiad. Jak wiadomo oferty bufetów szkolnych są różne, jednak najcześciej brak w nich kanapek czy innych rzeczy złożonych z naturalnych składników. Jak każdy wie liczą sie przede wszystkim koszty. Stąd pomysł na lunchowe inspiracje. Dzisiaj przedstawiam moją drugą propozycję zdrowej kanapki.2 grube plastry karczku pokrojone w paseczki http://classy-chef.blogspot.com/2014/09/pieczony-karczek.htmlduża garść
rukolijajko3 łyżeczki
majonezu http://classy-chef.blogspot.com/2014/09/majonez.html1 łyżeczka
chrzanuPół ciabattyPrzekrój ciabattę na pół, następnie podpiecz ją w piekarniku bądź na elektrycznym grillu, aby była lekko chrupiącą. Ugotuj
jajko na twardo. Wymieszaj
majonez z
chrzanem, dopraw
solą i
pieprzem. Posmaruj obie części ciabatty sosem. Na dolnej części ułóż
rukolę, następnie drobno pokrojny karczek i
jajko.