ßßß
Roladki z indyka z suszonymi pomidorami i mozzarelląAuthor: Miss BerryCzas przygotowania: 20 minutCzas gotowania: 35 minutW sumie: 55 minutPorcje: 4Składniki400 g filetu z piersi indyka½ szklanki suszonych pomidorów½ kulki mozzarelli (200 g)8 plastrów szynki Serranogarść zielonych szparagówsól, pieprzsuszona bazyliasuszone oreganoPrzygotowanieFilet z piersi indyka przekroić wzdłuż na dwie części.Delikatnie rozbić filety otrzymując dwa płaty o wysokości około 1 cm.Filety z dwóch stron przyprawić pieprzem, oregano i bazylią.Suszone pomidory odcedzić z oleju, posiekać na kawałki i przełożyć do miski.Mozzarellę pokroić na kawałki i dodać do pomidorów. Doprawić odrobiną suszonej bazylii i oregano i dokładnie wymieszać.Przygotowany wcześniej filet z indyka rozłożyć płasko, a następnie wyłożyć na niego farsz z pomidorów i mozzarelli.Zawinąć w rulonik i całość owinąć szynką Serrano, tak aby miejsce łączenia fileta było zakryte.Powtórzyć z drugim filetem z indyka.Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Przygotowane roladki przełożyć do płaskiego naczynia żaroodpornego i włożyć do piekarnika.Piec przez 25 minut.W międzyczasie odłamać zdrewniałe końce szparagów.Pod koniec pieczenia - na ostatnie 5-8 minut do naczynia żaroodpornego dodać zielone szparagi. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 185 g Kalorie: 307 kcal Tłuszcze: 12,7 g Węglowodany: 15,4 g Białko: 32,8 g3 . 5.3208


Podoba Ci się ten przepis?Przypnij go do swojej tablicy na Pintereście, Stylowi lub Zszywka. Zapisując go w swojej kolekcji zainspirujesz innych!