ßßß
Dla 4 osob:500 g białych szparagów6 lyzek oliwy z oliwek200 ml bulionu warzywnegosól, pieprz4 łyżki octu balsamicznego240 g pomidorków koktajlowychgarśc rukoli60 g orzechow laskowych160 g sera koziego twarogowegoSzparagi umyć, obrac i odciąć zdrewniałe końcówki. Pokroić na kawałki i długości ok. 4 cm. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyc szparagi, zalać bulionem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić bez przykrycia niekiedy mieszajac ok. 10-12 minut, aż bulion całkowicie wyparuje, zalać octem balsamicznym i odstawić.Pomidory umyć i pokroić na ćwiartki. Rukolę umyć i osuszyć. Orzechy posiekać. Ser porwać na kawałki. Lekko wystudzone szparagi wymieszac z sałatą i pomidorami, posypac orzechami i kozim serem.