Wykonanie
Nie wiem, które
owoce dominują... Czy
banany w cieście, czy kawałki
jabłek... Ciasto jest dość wilgotne, może nawet ciężkie... Ale ilość
owoców sprawia, że zjada się je z apetytem i może nawet pełnić funkcję ciasta na drugie śniadanie :) Inspiracja
Składniki:2 szkl.
mąki1/3 szkl.
cukru1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/4 łyżeczki
soli1/2 łyżeczki
cynamonuszczypta
imbiru3 dojrzałe
banany2
jajka1/4 szkl.
oleju2
jabłkaSposób przygotowania:Wymieszaj suche składniki. Zmiksuj
banany z
jajkami i
olejem. Płyn wlej do suchych składników i wymieszaj. Dodaj pokrojone w kostkę
jabłka. Wymieszaj i przęłóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 40-50
miut - do suchego patyczka.