ßßß
Składniki:ciasto naleśnikowe: 3 jajka + 1 szkl. mleka + 1,5 szkl. wody + szczypta soli + mąka (niestety wsypałam na oko - ciasto musi być dość rzadkie, by się pięknie "rozlewało" po patelni)liście świeżego młodego szpinakutarta mozzarella wiórkidojrzałe gruszkiżurawina - dżem, konfitura...Sposób przygotowania:Rozgrzaną patelnię posmaruj za pomocą ręcznika papierowego olejem. Zmniejsz ogień pod patelnią i wylej na patelnię jedną wazówkę ciasta i poruszając patelnią rozprowadź ciasto na całej powierzchni. Gdy brzegi naleśnika zaczną się unosić, przewróć na drugą stronę. Usmażoną stronę naleśnika (wciąż pozostającego na patelni) posyp startą mozzarellą, ułóż kilka plastrów gruszki, kilka liści szpinaku i polej żurawiną (1 czubata łyżka dżemu na naleśnik). Gdy brzegi naleśnika zaczną się rumienić, złóż w kopertę i zsuń na talerz :)