Wykonanie
Inka to smak dzieciństwa, każdy z nas ją zna bardzo dobrze. Dotychczas Inka jako
kawa zbożowa zawierała gluten, jednak producent postanowił wyjść na przeciw konsumentom i stworzyć wersję bez glutenu!Informacja prasowa: Inka Bezglutenowa to innowacyjny i jedyny w swoim rodzaju
napój zbożowy na rynku. W procesie jego produkcji gluten, jako nierozpuszczalna w wodzie część ziarna, zostaje oddzielony i usunięty z produktu. Produkt jest każdorazowo kontrolowany i posiada certyfikat Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.Więcej informacji: www.inka.pl/rodzina-inki/inka-bezglutenowaZ okazji premiery nowej Inki wzięłam udział w warsztatach prowadzonych przez Tomka Jakubiaka w jego warsztawskiej restauracji Gar Jakubiaka (gorąco Was do niej zapraszam, bo jest naprawdę super). Na początku wszystko przebiegało w bardzo tajemniczy sposób. Zaproszenie, które otrzymałam składało się z pustego słoika po Ince i informacji, że dowiem się co jest w środku jeśli przyjdę tego i tego dnia w to konkretne miejsce. Na szczęście, później się wszystko wyjaśniło i okazało się, że będzie pysznie!Menu warsztatów przewidywało jedynie bezglutenowe dania, co bardzo mnie ucieszyło! Na miejscu spotkałam wielu blogerów kulinarnych, których dotychczas znałam jedynie z
sieci. Każde takie warsztaty to okazja do poznania wspaniałych ludzi (także organizatorów, producentów i pracowników agencji reklamowych) i spędzenia miło czasu przy wspólnym gotowaniu.

Podzieliliśmy się na grupy kilkuosobowe. Każda grupa miała swojego mentora, moim akurat był Tomek. Przygotowywaliśmy danie wegetariańskie (jakżeby inaczej ;)) i było to wspaniałe, aromatyczne
curry z
dynią! Do jego przygotowania wykorzystaliśmy dużo świeżych warzyw i
ziół. Bardzo spodobało Wam się zdjęcie, które wrzuciłam na instagram, prosiliście mnie później wiele
razy o przepis, więc przygotowałam swoją wersje domową, bardziej
pomidorową:
Curry pomidorowe z
dyniąOrganizatorom warsztatów bardzo dziękuję za zaproszenie. A tym wpisem rozpoczynam na blogu nową
serię „Nowości”, w której
będę Was informować o produktach nowych na rynku, a także różnych wydarzeniach, w których miałam okazję wziąć udział.NOWOŚĆ Nowy produkt na rynku WarsztatyAutor
Anna SudołZ zawodu informatyk, z
serca kucharz. Wegetarianka i wyznawczyni
absolutnej relaksacji kuchennej. Twardy charakterek łagodzi i rekompensuje ludziom smacznym jedzeniem. Wiecznie w kuchni, wiecznie coś kombinuje. Chciałaby zostać sama sobie szefem i stworzyć coś co zapadnie wszystkim w pamięć.Poprzedni wpisZdrowy i łatwy deser bez
cukru - Ciasto
pistacjowe (wegańskie i bezglutenowe)Następny wpisSzybki obiad wegetariański -
Orzechowe spring rollsyBezglutenowa pizza na spodzie z dyni
Dynia to bardzo wdzięczne i wszechstronne warzywo. [...] Czytaj dalej +Zdrowa dieta bezglutenowa – jadłospis na cały dzień cz. 4To już czwarty zdrowy jadłospis bezglutenowy, któr [...] Czytaj dalej +Najlepsza pizza bezglutenowaNie myślałam, że to możliwe, a jednak. Ta pizza sm [...] Czytaj dalej +Szybki obiad wegetariański –
Curry pomidorowe z
dyniąCzy wiesz, że
koncentrat pomidorowy jest świetnym [...] Czytaj dalej +