Wykonanie

Lubię zdrowe słodkości. Jak mnie dopadnie chęć na coś słodkiego to wybieram domowe pyszności. Tak też było dzisiaj, jak to się
mówi chodziło za mną coś słodkiego. Chodziło i chodziło. Aż wpadłam na pomysł, aby zrobić takie małe kuleczki pełne zdrowych składników. Taką chwilę słodkiej przyjemności. Poszperałam po szafkach i w kilka chwil powstał smakowity deser.Takie kuleczki świetnie się nadają na drugie śniadanie, na podwieczorek, na wycieczkę lub do pracy.Zapraszam :-)Składniki:- 100 g
masła- szklanka
mleka- pół szklanki
brązowego cukru- pół
laski wanilii- 2 łyżki karobu Fresano- 50 g
płatków migdałów- 50 g
rodzynek korynckich Fresano- 70 g prosa ekspandowanego Fresano- 40 g
morwy białej suszonej Fresano- 200 g
płatków orkiszowych Fresano- 40 g
orzechów ziemnych niesolonychWykonanie:Do garnka wrzucamy
masło,
mleko,
cukier i ziarenka
wanilii. Gotujemy, aż składniki się rozpuszczą. Dodajemy resztę składników i mieszamy. Zdejmujemy z gazu i studzimy, najlepiej na balkonie lub oknie (bo szybciej). Z wystudzonej masy formujemy dłońmi kuleczki i schładzamy w lodówce. Zjadamy ze smakiem, przechowujemy w lodówce.Produkty Fresano znajdziecie tutaj .
