Wykonanie

Tak mi posmakowała rolada z
indyka, że postanowiłam zrobić ją ponownie, zmienić tylko farsz.Rolada wyszła bardzo dobra, nie spodziewałam się, że aż tak będzie mi smakowała. Zresztą nie tylko mnie :-)Zapraszam Was do zrobienia :-) zdrowo, smacznie i kolorowo :-)Składniki:- 1 kg
indyka ( najlepiej jak mamy polędwiczkę, ale może być i pierś )- 30 dag
pieczarek-
przyprawa do
indyka-
sól i
pieprz- 30 dag
sera żółtego edamskiego- 2 małe papryczki podłużne lub jedna duża (kupiłam w Lidlu)- 3 gałązki
rozmarynu- 2
ogórki kiszone- łyżeczka suszonego
rozmarynuWykonanie:Polędwiczkę z
indyka rozbić delikatnie na płat. Przyprawić
przyprawą do
indyka i zostawić na noc w lodówce. Następnie przyprawić
solą i
pieprzem i
rozmarynem.
Pieczarki zetrzeć na tarce,
paprykę drobno posiekać i podsmażyć na patelni na łyżce
oleju.
Ogórki zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Ser żółty zetrzeć na tarce na dużych oczkach.Na płat
indyka położyć
ser,
ogórki i
pieczarki z
papryką. Zwinąć mocno jak roladę. Zawiązać sznurkiem, aby się nie rozwinęła. W razie potrzeby możemy jeszcze spiąć wykałaczkami. Na wierzchu ułożyć gałązki
rozmarynu.Piec w naczyniu z przykryciem przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni, grzanie góra-dół.Można na koniec odkryć i podpiec jeszcze 5 minut z termoobiegiem.Po upieczeniu zostawić do wystudzenia.Smacznego :-)




