Wykonanie

Taką roladkę zrobiłam razem z Mamą na kanapki. Mój Tato robi podobną, ale ze
schabu.Więc my zrobiłyśmy z
indyka.Wyszła pyszna :-) nie jest sucha i bardzo aromatyczna dzięki rozmarynowi.Super dodatek na kanapki czy jako samodzielna przekąska :-)Zapraszam do wypróbowania :-)Składniki:- 1 kg
indyka ( najlepiej jak mamy polędwiczkę, ale może być i pierś )- 30 dag
pieczarek- 1
cebula-
przyprawa do
indyka-
sól i
pieprz- 30 dag
sera żółtego wędzonego- 3 gałązki
rozmarynuWykonanie:Polędwiczkę z
indyka rozbić delikatnie na płat. Przyprawić
przyprawą do
indyka i zostawić na noc w lodówce. Następnie przyprawić
solą i
pieprzem.
Pieczarki zetrzeć na tarce,
cebulę drobno posiekać i podsmażyć na patelni na łyżce
oleju.
Ser żółty zetrzeć na tarce na dużych oczkach.Na płat
indyka położyć
ser żółty i
pieczarki z
cebulą. Zwinąć mocno jak roladę. Zawiązać sznurkiem, aby się nie rozwinęła. W razie potrzeby możemy jeszcze spiąć wykałaczkami. Na wierzchu ułożyć gałązki
rozmarynu.Piec w naczyniu z przykryciem przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni, grzanie góra-dół.Można na koniec odkryć i podpiec jeszcze 5 minut z termoobiegiem.Po upieczeniu zostawić do wystudzenia.Smacznego :-)


