Wykonanie

Zajrzałam wczoraj do lodówki, by przekąsić coś po pracy :)kawałek
sera, hmm..? może szybka sałatka? ooo.. tak :)I nieskromnie mówiąc: Najlepsza jaką
jadłam w życiu :)Pomimo, że ma zaledwie parę składników :)Składniki:~spora garść
rukoli,~ok 50g
sera brie/camembert,~mała garstka pestek
owocu granatu,~sos żurawinowy/borówkowy,~jajko,~łyżka
otrębów pszennych,~łyżka
bułki tartej,~sól,~łyżka
oliwy.


Wykonanie:
rukole myjemy, odsączamy,
jajko rozkłócić z
solą i łyżką
wody, bułę wymieszać z
otrębami.
Ser pokroić w dużą kostkę (można również kupić małe kostki
brie- będą lepsze),zamoczyć w
jajku obtoczyć w otrębach.Położyć na rozgrzanym
oleju, smażyć z dwóch stron.wykładać
rukolę, na nią smażony
ser, posypać
granatem (niekoniecznie) i koniecznie polać sosem
borówkowym(mnie posłużyły do tego
przetwory jesienne-
dżem wyszedł dość rzadki- a dzięki temu tutajsię sprawdził suuper :))

Można jak najbardziej kupić
dżem w sklepie i wymieszać z łyżką czy dwiema
wody :)