Wykonanie

Bardzo lubię włoską kuchnie i najczęściej mam chęć ją gotować,Ze względu na zapracowany tydzień szukam także szybkich i smacznych rozwiązań.Tym razem u siebie w kuchni znalazłam długi i wdzięczny włoski
makaron :)

Składniki:~100-120g
makaronu spaghetti z
mąki durum,~ok 8
orzechów nerkowca,~łyżka
oliwy,~garść
rukoli,~mały
pomidor,~ 3 plastry
szynki szwarcwaldzkiej

Wykonanie:
Makaron wkładamy do ok litra osolonej
wody (jak najbardziej może być
makaron pełnoziarnisty)(
wodę na
makaron solimy dopiero kiedy wrze:) i gotujemy al dente.
orzechy i
oliwę miksujemy (możemy również zgnieść je w moździerzu) jeżeli nie ma o.
nerkowca mogą być inne, np
pistację.
makaron odcedzamy, mieszamy z sosem
orzechowym i
pomidorami.Na górę układamy czystą
rukolę i
szynkę (może być również prosciutto/serrano)! :)

Całość zajmuje tyle czasu ile gotuję się
makaron.Za to kocham włoskie potrawy i z pewnością często będą u mnie gościć :)