Wykonanie

Tym razem cząsteczka Francji,Może służyć jako dodatek do
mięsJa jem jako samodzielny posiłek.Składniki (2-3 porcje):~pół średniej
cukinii~1/4
papryki zielonej, czerwonej, zielonej~czerwona
cebula~pół
bakłażana~200g
przecieru pomidorowego~2 ząbki
czosnku~bazylia,
oregano,
sól,
pieprz~łyżeczka
oliwy

Wykonanie:wszystkie warzywa krojone są cieniutko i układanejedne za drugim na blaszce/ naczyniu żaroodpornym.Na patelni podsmażamy posiekany
czosnek następnie dodaćprzecier, troszkę zredukować, dodać
zioła.Zalać naczynie z warzywami
pomidorkami.Piec 25-30 minut w piekarniku rozgrzanego do temp. 180 stopni.

Powinno być wszystko usmażone na patelni, a zamiast przecieruużyć
pomidory. Ja zamierzałam troszkę inaczej zrobić.