Bardzo proste o ciekawym smaku,Kolejne danie w temacie na obiad i na zimno do pracy :)Składniki (4 osób):~2 torebki dzikiego ryżu,~jeden filet z indyka~2 marchewki~3 ząbki czosnku~sok z połowy limonki/cytryny~3 cm imbiru~2 łyżeczki curry~łyżka oleju~sól, pieprz~2 łyżeczki sosu sojowegoWykonanie:Indyka kropimy sokiem z limonki, dodajemy sól i pieprz.Zostawiamy na chwilę.Ryż gotujemy wg opisu na opakowaniu,Na oleju smażymy drobniutko posiekany czosnek, starty na tarce imbir, curry.Następnie dodajemy starte na tarce marchewki i trzymamy parę minut na patelni.Na oddzielnej patelni wykładamy drobno pokrojonego indyka i smażymy ok 6-8 minut.Łączymy gotowego indyka ze składnikami z drugiej patelni, doprawiamy sosem sojowym.Do całości przesypujemy odcedzony ryż i dokładnie mieszamy..