Wykonanie
Cześć =) Tatar z sarny, to jedna z moich ulubionych przekąsek. Przepisów na tatar jest wiele (prezentowaliśmy już tatar na Kasztanowej Kuchni: tatar), każdy musi znaleźć odpowiadające mu proporcje dodatków. Najbardziej klasyczne to:
cebula,
ogórek kiszony, świeżo zmielony
pieprz i oczywiście
żółtko.Dziś zapraszam na tatar z sarny, który zjadłem z okazji moich imienin =)
Potrzebne będą:- 300-400g combra lub udźca z sarny- 1
cebula- 1
ogórek kiszony- 1 łyżka
oliwy-
sól,
pieprz do smaku- 4
żółtkaSposób wykonania:1)
Mięso mielimy i bardzo drobno siekamy, a następnie mieszamy z
oliwą.2) Doprawiamy do smaku
solą i świeżo zmielonym
pieprzem.3)
Cebulę i
ogórek kroimy w bardzo drobną kostkę.5) Na talerz wykładamy porcję
mięsa, a na nim lub obok
surowe żółtko.
Pieprzymy świeżo zmielonym
pieprzem, a obok układamy
cebulę i
ogórek. Jemy bez niczego lub podajemy np. z
pieczywem.
Smacznego =)