ßßß
Bardzo lubię sałatki z dodatkiem makaronu, czy pierożków tortellini. Dzisiejsza propozycja to kolorowa, bardzo pożywna sałatka, doskonale nadająca się na drugie śniadanie do pracy, lekki obiad czy kolację.Polecam :)Skladniki- 200 gram kolorowego tortellini- pół czerwonej, pół zielonej i pół żółtej papryki- mała puszeczka kukurydzy- 10-12 szt. dużych pieczarek marynowanych Orzech- 40 dkg szynki w kawałku- szczypiorek lub zielona cebulka- sól, pieprz- 2-3 łyżki majonezuWykonaniePierożki tortellini gotuję w/g przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy. Odcedzam, przelewam zimną wodą i zostawiam na sicie do ostygnięcia i odsączenia.Paprykę i pieczarki kroję w kosteczkę, szynkę w paseczki, szczypiorek siekam drobno, dodaję ostudzone tortellini, odsączoną kukurydzę i majonez. Sałatkę doprawiam do smaku solą i pieprzem. Podaje schłodzoną.Smacznego :)