Wykonanie

Bardzo lubię sałatki z dodatkiem
makaronu, czy pierożków tortellini. Dzisiejsza propozycja to kolorowa, bardzo pożywna
sałatka, doskonale nadająca się na drugie śniadanie do pracy, lekki obiad czy kolację.Polecam :)Skladniki- 200 gram kolorowego tortellini- pół czerwonej, pół zielonej i pół
żółtej papryki- mała puszeczka
kukurydzy- 10-12 szt. dużych
pieczarek marynowanych
Orzech- 40 dkg
szynki w kawałku-
szczypiorek lub
zielona cebulka-
sól,
pieprz- 2-3 łyżki
majonezuWykonaniePierożki tortellini gotuję w/g przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki
oliwy. Odcedzam, przelewam zimną
wodą i zostawiam na sicie do ostygnięcia i odsączenia.
Paprykę i
pieczarki kroję w kosteczkę,
szynkę w paseczki,
szczypiorek siekam drobno, dodaję ostudzone tortellini, odsączoną
kukurydzę i
majonez.
Sałatkę doprawiam do smaku
solą i
pieprzem. Podaje schłodzoną.Smacznego :)
