ßßß Cookit - przepis na Sernik na spodzie kruchym

Sernik na spodzie kruchym

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Pierogi z mięsem
Kochani dziś będzie wesoło oraz trochę wpadek. Pisząc ten przepis mam świetny humor. Razem z Mariuszem stworzyliśmy film jak go robiłam, więc zapraszam do przepisu i do obejrzenia filmu.
Składniki na spód i górę sernika:
300 g mąki pszennej
150 g masła
błonnik kakaowy( może być kakao) 3 łyżki
ksylitol 100 g( cukier brzozowy lub zwykły)
żółtko 1 szt
proszek do pieczenia pół łyżeczki
kefir 2 łyżki
Masa sernikowa :
1 kg sera półtłustego ( ser w kostce )
żółtka 6 szt
białka 7 szt
ksylitol 1 szklanka
budyń śmietankowy 80 g
masło miękkie kostka
Krok 1
Do misy wsypujemy przesianą mąkę,proszek do pieczenia,błonnik kakaowy,ksylitol, żółtko i masło rozpuszczone ciepłe lecz nie gorące.Mikserem przez chwile mieszam składniki. Ciasto ma konsystencję sypką, takie ma być. Przesypujemy na stolnicę ciasto i zagniatamy,dzielimy na połowę i wkładamy do zamrażalnika na godzinne.
Krok 2
Ciasto zamrożone jedna połowę ścieramy od razu do formy okrągłej wyłożonej papierem do pieczenia,zakryje nam całe dno.Do misy wkładamy nasze kostki sera,dodajemy żółtka i miksujemy z 5 minut.Ubijamy białka ze szczypta soli i dodajemy ksylitol małymi porcjami cały czas miksując. Ubite białka przekładamy do zmiksowanego sera,najpierw połowę i miksujemy 2-3 minuty i teraz druga połowę i tez 2-3 minuty miksujemy. Na końcu dodajemy budyń, dosłownie chwila i mamy gotową masę. Przekładamy masę serową do formy , lejemy na nasz spód z ciasta kruchego.Teraz ścieramy drugą połowę ciasta i mamy gotowe. Wkładamy do pieca nagrzanego do 200 stopni i pieczemy godzinę. W razie by się przypalało to przykrywamy folia aluminiową.Po upieczeniu i wystudzeniu możemy kroić nasz serniczek. Po prostu niebo w gębie ha ha ha .
sobota, 30 kwietnia 2016, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2016/04/Sernik-na-spodzie-kruchym.html