Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pierogi z
mięsemKochani dziś będzie wesoło oraz trochę wpadek. Pisząc ten przepis mam świetny humor. Razem z Mariuszem stworzyliśmy film jak go robiłam, więc zapraszam do przepisu i do obejrzenia filmu.Składniki na spód i górę sernika:300 g
mąki pszennej150 g
masłabłonnik
kakaowy( może być
kakao) 3 łyżki
ksylitol 100 g(
cukier brzozowy lub zwykły)
żółtko 1 szt
proszek do pieczenia pół łyżeczki
kefir 2 łyżkiMasa sernikowa :1 kg
sera półtłustego (
ser w kostce )
żółtka 6 szt
białka 7 szt
ksylitol 1 szklanka
budyń śmietankowy 80 g
masło miękkie kostkaKrok 1Do misy wsypujemy przesianą
mąkę,
proszek do pieczenia,błonnik
kakaowy,
ksylitol,
żółtko i
masło rozpuszczone ciepłe lecz nie gorące.Mikserem przez chwile mieszam składniki. Ciasto ma konsystencję sypką, takie ma być. Przesypujemy na stolnicę ciasto i zagniatamy,dzielimy na połowę i wkładamy do zamrażalnika na godzinne.Krok 2Ciasto zamrożone jedna połowę ścieramy od razu do formy okrągłej wyłożonej papierem do pieczenia,zakryje nam całe dno.Do misy wkładamy nasze kostki
sera,dodajemy
żółtka i miksujemy z 5 minut.Ubijamy
białka ze szczypta
soli i dodajemy
ksylitol małymi porcjami cały czas miksując. Ubite
białka przekładamy do zmiksowanego
sera,najpierw połowę i miksujemy 2-3 minuty i teraz druga połowę i tez 2-3 minuty miksujemy. Na końcu dodajemy
budyń, dosłownie chwila i mamy gotową masę. Przekładamy masę
serową do formy , lejemy na nasz spód z ciasta kruchego.Teraz ścieramy drugą połowę ciasta i mamy gotowe. Wkładamy do pieca nagrzanego do 200 stopni i pieczemy godzinę. W razie by się przypalało to przykrywamy folia aluminiową.Po upieczeniu i wystudzeniu możemy kroić nasz serniczek. Po prostu niebo w gębie ha ha ha .
sobota, 30 kwietnia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter