Wykonanie
Pin It

Wrapy to smaczna i szybka do przygotowania przekąska. Lubię je przygotowywać, tym bardziej, że
daje ona mnóstwo możliwości, jeśli chodzi o składniki. Tak naprawdę możemy tu wykorzystać prawie wszystko co mamy w lodówce. Dziś zapraszam na jedną z bardziej klasycznych wersji wrapów z dodatkiem
szynki.



Wrapy z
szynkąCzas przygotowania: 30 minutSkładniki:4 tortille pszenne1 opakowanie
serka śmietankowego7 łyżki
majonezu6 plasterków
szynki konserwowej6 dużych liści
sałaty16 listków
szpinaku babykilka łodyżek
tajskiej bazyliikilka czarnych
oliwek
Wykonanie:Połowę placka tortilli smarujemy
serkiem, układamy na nim listki
sałaty, na niej plasterki
szynki.
Szynkę smarujemy łyżką
majonezu i układamy na nim kilka listków
szpinaku. Czekamy 15 minut, aby tortilla lekko zwilgotniała, wtedy łatwiej będzie się zwijać. Placek ciasno rolujemy od strony posmarowanej
serkiem, a suchy rant smarujemy
majonezem, który będzie pełnił rolę kleju, żeby wrapy się nie rozwijały. Zrolowaną tortillę kroimy na wrapy o szerokości 3 cm.Czynności te powtarzamy przy kolejnych plackach.Wrapy układamy na talerzu, przyozdabiamy listkami
szpinaku i
oliwkami.