ßßß
Wrapy to smaczna i szybka do przygotowania przekąska. Lubię je przygotowywać, tym bardziej, że daje ona mnóstwo możliwości, jeśli chodzi o składniki. Tak naprawdę możemy tu wykorzystać prawie wszystko co mamy w lodówce. Dziś zapraszam na jedną z bardziej klasycznych wersji wrapów z dodatkiem szynki.

Wrapy z szynkąCzas przygotowania: 30 minutSkładniki:4 tortille pszenne1 opakowanie serka śmietankowego7 łyżki majonezu6 plasterków szynki konserwowej6 dużych liści sałaty16 listków szpinaku babykilka łodyżek tajskiej bazyliikilka czarnych oliwek
Wykonanie:Połowę placka tortilli smarujemy serkiem, układamy na nim listki sałaty, na niej plasterki szynki. Szynkę smarujemy łyżką majonezu i układamy na nim kilka listków szpinaku. Czekamy 15 minut, aby tortilla lekko zwilgotniała, wtedy łatwiej będzie się zwijać. Placek ciasno rolujemy od strony posmarowanej serkiem, a suchy rant smarujemy majonezem, który będzie pełnił rolę kleju, żeby wrapy się nie rozwijały. Zrolowaną tortillę kroimy na wrapy o szerokości 3 cm.Czynności te powtarzamy przy kolejnych plackach.Wrapy układamy na talerzu, przyozdabiamy listkami szpinaku i oliwkami.