Wykonanie
Ileż to na rynku mamy
parówek ... drobiowe, wieprzowe, cielęce, indycze itp. A ile z nich tak naprawdę nadaje się do zjedzenia? Bardzo ważne, aby
parówki zawierały w swoim składzie jak najwięcej
mięsa. Osobiście zawsze przy zakupie sprawdzam zawartość
mięsa w parówkach oraz sposób oddzielania
mięsa. Dobra
parówka nie powinna
mieć mniej niż 80% zawartości
mięsa, ale wiadomo, że czym więcej tym lepiej :) Do tego należy unikać
parówek gdzie
mięso jest oddzielane mechanicznie - a drobiowych w tym przypadku to już na pierwszym miejscu. Dla mnie na pierwszym miejscu pod względem składu i smaku są
parówki z
szynki firmy Sokołów (zawierają 93%
mięsa). Dziś nafaszerujemy je
serem pleśniowym i mini ogóreczkiem.
Składniki:- 2 szt
parówek z
szynki Sokołów- 5 mini marynowanych mini ogóreczków- 2 plasterki
sera pleśniowego-
sałatka:
oliwki,
pomidor, ogóreczkiPrzygotowanie:Wzdłuż
parówek zrobić nacięcie, umieścić w nim po kawałku
ogórka i
sera pleśniowego. Zapiec do rozpuszczenia się
sera. Przygotować
sałatkę: zmieszać pokrojony
pomidor z
ogórkami i
oliwkami.