Wykonanie
Ciasto na około 15 sztuk35 dag
mąki pszennej20 dag
masła2 łyżki kwaśnej
śmietany 18%2
żółtka4 łyżki
cukru pudru1 łyżka
cukru waniliowegoMasa serowa:40 dag mielonego
twarożku2 łyżki (czubate)
mleka w proszku3
jajka3 łyżki
cukru1 łyżka
herbaty matcha1 łyżka miękkiego
masła2 łyżki budyniu
śmietankowegoCukier puder do oprószeniaSposób wykonania:Ciasto:
Makę przesypać na stolnicę dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Owinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki, po tym czasie rozwałkować na grubość około ½ cm –lekko podsypując
mąką, metalowymi foremkami do tartaletek wycinać kółka i wylepić te foremki.Masa serowa:Wszystkie składniki masy serowej umieszczamy w misie miksera i miksujemy krótko tylko do połączenia, aby nie napowietrzać masy. Wylać do przygotowanych foremek z
ciastem. Wstawić do nagrzanego do 200*c piekarnika i piec 10 minut. Po tym czasie temp zmniejszyć do 180*c i piec około 35 minut –do lekkiego zrumienienia.Zimne tartaletki oprószyć
cukrem pudrem.Podawać z filiżanka gorącej
herbaty.Słodkich wypieków!

