ßßß
Mam dla was dzisiaj pyszny koktajl na śniadanie. Zostało mi jeszcze trochę owoców w zamrażalce, więc postanowiłam je wykorzystać. Za jakiś czas będą już truskawki, więc trzeba przygotować miejsce. Do koktajlu dodałam płatki owsiane, aby był bardziej gęsty i na długo nas zasycił. Takie śniadanie przygotujecie dosłownie w kilka chwil, oczywiście owoce wyciągnijcie wieczorem niech się rozmrożą do rana.Zapraszam :-)Składniki:- 400 ml kefiru- 2 banany- 250 g jagód (u mnie mrożone)- 1 awokado- 1 łyżka miodu wielokwiatowego- 4 łyżki płatków owsianychWykonanie:Płatki wsypujemy do miseczki i zalewamy je niewielką ilością gorącej wody, aby napęczniały. Możemy to zrobić wieczorem. Do misy miksera kielichowego wlewamy kefir, dodajemy jagody, pokrojone awokado, pokrojone banany i miód oraz napęczniałe płatki owsiane. Wszystko razem miksujemy i przelewamy do trzech szklaneczek, pijemy na zdrowie.