ßßß Cookit - przepis na "Spaghetti" z białej rzodkwi, pestek granatu i fiołków - surówka fit

"Spaghetti" z białej rzodkwi, pestek granatu i fiołków - surówka fit

nazwa

Wykonanie

Biała rzodkiew ma niezwykłe wartości dla naszego zdrowia, a przy tym zawiera niewiele kalorii - 12 kcal w 100g. Posiada właściwości żółcipędne, moczopędne, żółciotwórcze ,jest idealna dla osób z kłopotami trawiennymi. Pyszna, delikatna, chrupiąca, bardzo soczysta, orzeźwiająca i dietetyczna. W kilka chwil przygotujesz z jej udziałem prostą, pyszną surówkę do obiadu.
Białą rzodkiew najczęściej jemy tartą na grubych oczkach tarki np. z dodatkiem marchwi lub pociętą w grube paski z czarnym sezamem . Dziś proponuję zetrzeć rzodkiew spiralnym nożykiem i wyczarować białe spaghetti. Jarzynkę doprawiłam tradycyjnym winegretem, podałam z pestkami granatu i fiołkami. Doskonale smakuje i rewelacyjnie wygląda. Zapraszam na urocze wiosenne, jarzynowe spaghetti.
Składniki:
1 biała rzodkiew
pestki granatu
fiołki
3 łyżki oliwy
1 łyżka octu winnego
1 łyżeczka miodu
szczypta soli, pieprzu
Wykonanie:
rzodkiew obrać i skroić spiralnym nożykiem. Z owocu granatu uwolnić pestki. Umyć i osuszyć kwiaty fiołka z oliwy, octu winnego i miodu przygotować gładką emulsję. Doprawić solą i pieprzem na talerzykach ułożyć skrojone spaghetti, skropić przygotowanym winegretem, udekorować pestkami granatu i fiołkami
SMACZNEGO !
Źródło:http://frosch.blogspot.com/2016/04/spahgetti-z-biaej-rzodkwi-z-fiokami-i.html