Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Przepyszny pasztet z
marchewkąCiasto drożdżowe z ... »Ten deser zaskoczył moja rodzinkę. Coś nowego i przyjemnego w smaku.Pucharek pasuje na imprezki rodzinne jak i na plotki przy
kawce.Składniki na 4 porcję:
mascarpone 250 g
śmietana 30% 300 ml
cukier puder(
ksylitol zmielony) 1 łyżkaDodatkowo:
krakersy 16 szt
jagody( miałam mrożone) 4 łyżkikuleczki
czekoladowe ( chrupki w
polewie czekoladowej) ze dwie garścieWykonanie:Ubijamy
śmietanę z
cukrem pudrem na sztywno, dodajemy łyżką
mascarpone i nadal ubijamy.Do szklaneczki na dno wsypujemy 2
krakersy pokruszone na to łyżką nakładamy krem
śmietanowy z
mascarpone, wsypujemy łyżkę
jagód i znowu dwa
krakersy pokruszone,
jagody i krem. Na wierzch posypujemy kuleczkami( chrupkami w
czekoladzie) . Deser normalnie palce lizać.Ps.. Użyłam szklaneczek po musztardzie.


niedziela, 24 kwietnia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter