ßßß Cookit - przepis na Czekoladowe foremki z kremem i jagodami

Czekoladowe foremki z kremem i jagodami

nazwa

Wykonanie

Wczoraj prezentowałam wam czekoladowe foremki a dzisiaj mam dla was propozycję jak w bardzo łatwy a zarazem smakowity i apetyczny sposób można je nadziać.
Składniki:
14 czekoladowych foremek przepis TU
mały słoiczek frużeliny jagodowej przepis TU
400 ml śmietany kremówki
250 g serka mascarpone
3 łyżeczki żelatyny
świeże jagody do dekoracji
14 papierowych papilotek
Żelatynę namocz w jak najmniejszej ilości wody, wymieszaj a następnie poczekaj aż spęcznieje. Rozpuść i przestudź. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno wymieszaj z serkiem i wlej żelatynę. Czekoladowe foremki powkładaj do papierowych papilotek. Na dno foremek włóż po 1 łyżeczce frużeliny. Krem przełóż do worka cukierniczego z końcówką "gwiazdka" i wyciśnij porcję kremu. Jeśli nie masz worka cukierniczego nakładaj porcje śmietany na dużą łyżkę a następnie małą łyżeczką delikatnie zsuń do foremki. Na wierzchu każdej babeczki ułóż po kilka jagód. Przechowuj w lodówce do 3 dni.
Źródło:http://olainthekitchen.blogspot.com/2015/07/czekoladowe-foremki-z-kremem-i-jagodami.html