ßßß
Wczoraj prezentowałam wam czekoladowe foremki a dzisiaj mam dla was propozycję jak w bardzo łatwy a zarazem smakowity i apetyczny sposób można je nadziać.Składniki:14 czekoladowych foremek przepis TUmały słoiczek frużeliny jagodowej przepis TU400 ml śmietany kremówki250 g serka mascarpone3 łyżeczki żelatynyświeże jagody do dekoracji14 papierowych papilotekŻelatynę namocz w jak najmniejszej ilości wody, wymieszaj a następnie poczekaj aż spęcznieje. Rozpuść i przestudź. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno wymieszaj z serkiem i wlej żelatynę. Czekoladowe foremki powkładaj do papierowych papilotek. Na dno foremek włóż po 1 łyżeczce frużeliny. Krem przełóż do worka cukierniczego z końcówką "gwiazdka" i wyciśnij porcję kremu. Jeśli nie masz worka cukierniczego nakładaj porcje śmietany na dużą łyżkę a następnie małą łyżeczką delikatnie zsuń do foremki. Na wierzchu każdej babeczki ułóż po kilka jagód. Przechowuj w lodówce do 3 dni.