Wykonanie

Wczoraj prezentowałam wam
czekoladowe foremki a dzisiaj mam dla was propozycję jak w bardzo łatwy a zarazem smakowity i apetyczny sposób można je nadziać.Składniki:14
czekoladowych foremek przepis TUmały słoiczek frużeliny jagodowej przepis TU400 ml
śmietany kremówki250 g
serka mascarpone3 łyżeczki
żelatynyświeże
jagody do dekoracji14 papierowych papilotek
Żelatynę namocz w jak najmniejszej ilości
wody, wymieszaj a następnie poczekaj aż spęcznieje. Rozpuść i przestudź.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno wymieszaj z
serkiem i wlej
żelatynę.
Czekoladowe foremki powkładaj do papierowych papilotek. Na dno foremek włóż po 1 łyżeczce frużeliny. Krem przełóż do worka cukierniczego z końcówką "gwiazdka" i wyciśnij porcję kremu. Jeśli nie masz worka cukierniczego nakładaj porcje
śmietany na dużą łyżkę a następnie małą łyżeczką delikatnie zsuń do foremki. Na wierzchu każdej babeczki ułóż po kilka
jagód. Przechowuj w lodówce do 3 dni.