Wykonanie

Szybka przekąska dla gości, potrzebne gotowe
ciasto francuskie i trochę czarnych
oliwek. Nie dość, że szybkie to w dodatku mega proste do przygotowania.Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiegopietruszkasól i
pieprzoliwa z oliwekparmezanświeża
pietruszkacytrynaPrzygotowanie:
Oliwki, posiekaną
pietruszkę i
oliwę wrzucamy do kielicha blendera ręcznego i blendujemy na dość gładką masę. Następnie doprawiamy
solą,
pieprzem,
sokiem z cytryny i
parmezanem.
Ciasto francuskie tniemy na paski a następnie na kwadraty, na każdy nakładamy trochę pasty z
oliwek (tapenada),sklejamy dwa brzegi , blaszkę wykładamy papierem i układamy na niej ,,przekąski'' pieczemy wg instrukcji producenta ok. 15-20 minut w temperaturze 120 st. Podajemy z listkiem
pietruszki.


Smacznego :-)