ßßß
Składniki:1/2 szklanki kaszy jaglanej1 szklanka wody do ugotowania kaszy1/2 szklanki mleka krowiego lub kokosowego bądź innego roślinnego1 łyżeczka miodufiga suszonakilka owoców żurawiny suszonej (użyłam Helio)kilka rodzynekkilka orzechów włoskichWykonanie:Kaszę jaglaną prażymy na suchej patelni i przepłukujemy wrzątkiem żeby pozbyć się goryczy. Przepłukaną kaszę wsypujemy do rondla zalewany wodą i gotujemy do miękkości. Ugotowane kaszę przekładamy do miseczki zalewany ulubionym ciepłym mlekiem, wyrzucany bakaliami i polewamy miodem. Pyszna jaglanka na śniadanie gotowa! Ugotowaną kaszę możemy przechowywać 2-3 dni w lodówce, rano wystarczy tylko zalać ją ciepłym mlekiem i posyłać ulubionymi bakaliami.Smacznego!