Domowa pizza z ciągnącym serowym brzegiem, smakiem upieczonej papryki i słodkiej kukurydzy. Domowy fast food jest najlepszy!Ciasto:2 szklanki mąki pszennej3 łyżki oleju0,5 łyżeczki soli0,5 łyżeczki cukru20 g świeżych drożdży3/4 szklanki letniej wodyDodatkowo:4 łyżki sosu meksykańskiegoKilka plastrów ulubionej wędlinyKilka pieczarek1/2 czerwonej papryki3 łyżki słodkiej kukurydzy300 g żółtego seraCiasto:Mąkę mieszamy z solą i cukrem. Dolewamy olej. Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie, wlewamy do mąki. Wszystko wyrabiamy na gładkie, elastyczne ciasto. Formujemy kulę i odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia na 40 minut. Po tym czasie ciasto wykładamy na obsypaną mąką stolnicę i rozwałkowujemy na okrągły placek ok. 30 cm.Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. 2/3 sera wykładamy po brzegach placka. Zwijamy je do środka. Środek pizzy smarujemy sosem meksykańskim. Następnie układamy pokrojone w plastry pieczarki oraz kawałki czerwonej papryki. Na wierzchu całość obsypujemy kukurydzą. Pizzę wstawiamy do nagrzanego do 220*C na ok. 15 minut. Pod koniec rozkładamy resztę sera.