Wykonanie
Przy każdej większej imprezie,czy też świętach mam mały problem...Co zrobić aby,to co przygotuję zjadło również moje dziecko?Swojego czasu nie miałam z tym problemów,ale ostatnio mój chłopak zrobił się strasznie wybredny. Niestety. Czasem muszę się naprawdę 'nalatać' aby zjadł cokolwiek. Jeśli macie ten sam problem lub po prostu chcecie aby na Waszym
stole zrobiło się wesoło i bardziej kolorowo,polecam takie jajeczka.
Składniki:2-4
jajka ugotowane na twardo2
rzodkiewkiszczypiorekgoździki lub jeśli macie mniejsze dzieci lepszym rozwiązaniem będą
oliwki albo
kapary2 łyżki
majonezu Folwark
Jajka przekrój na pół.Nożem delikatnie zrób nacięcia na uszy i ogonki.
Rzodkiewkę pokrój w półplasterki. Włóż do przygotowanych nacięć. Z drugiej strony
jajek delikatnie umieść
szczypiorek. Z
goździków czy np
kaparów zrób oczy. Na środek talerzy wyłóż
majonez .