Wykonanie
Wczoraj był pierwszy dzień wiosny, za oknami nieśmiało pojawia się słońce, a mi się już chce tak zielonego koloru dookoła. Upragnioną zieleń wyczarowałam sobie na talerzu.
Szpinakowy makaron pappardelle, pyszne dojrzałe
awokado,
roszponka, nuta
cytryny a do tego pięknie żółte
jajko. Robi się to bardzo szybko. Oto mój sposób przywoływania wiosny. :)

SKŁADNIKI :
makaron pappardelle ze
szpinakiem ok 100 gr. na osobę1
awokadosok z cytrynysól,
pieprz do smaku1 mały ząbek
czosnkugarść
roszponkistarty ser parmezan wedle uznania1
jajko
SPOSÓB WYKONANIA :
Makaron gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu. Dojrzałe
awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę oraz miąższ.
Awokado po wyjęciu skropimy
cytryną, aby nie ściemniało, doprawiamy
solą, świeżo zmielonym
pieprzem, drobno posiekanym
czosnkiem. Całość miksujemy. Gotowy
makaron łączymy z sosem,
roszponką oraz
jajkiem. Całość doprawiamy
pieprzem oraz skraplamy
sokiem z cytryny. Posypujemy startym
parmezanem. Gotowe.

Proste smaczne danie, mnóstwo energii, witamin. A jakie są Wasze sposoby na przywołanie wiosny ?Uściski
Basia