/ niewielka forma na babkę z kominem/200g miękkiego masła3 łyżki stewii4 jajka (białka i żółtka oddzielnie)90g zmielonych na mąkęmigdałów60g mąki ziemniaczanej100g mąki kukurydzianej1 łyżeczka proszku do pieczenia5 łyżek mlekakilka kropelek olejku migdałowegomasło i mąka kukurydziana do przygotowania formypolewa:100g białej czekolady3 łyżki gęstego jogurtu naturalnegoSkładniki powinny być w temperaturze pokojowej.Masło utrzeć ze stewią na jasną i puszystą masę. Dodawać kolejno po jednym żółtku, rozmiksowywać do uzyskania gładkiej masy. Wsypać mąkęmigdałową, kukurydzianą, ziemniaczaną. Dodać proszek do pieczenia,mleko i olejek migdałowy. Zmiksować do połączenia. Ubić białka na sztywną pianę. Powoli i delikatnie wymieszać je z wcześniej przygotowanym ciastem.Formę wysmarować masłem i wysypać mąką kukurydzianą. Przełożyć do niej ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 45 minut, do suchego patyczka. Wyjąć i ostudzić.Czekoladę rozpuścić i ostudzić. Dodać jogurt i dokładnie wymieszać. Polać polewą babkę. Ciasto odstawić na około 1 godzinę do zastygnięcia polewy. Babka bardzo dobrzezachowuje świeżość przez kilka dni. Smacznego!