ßßß
Ciasto:3 szklanki mąki5 żółtek250 g margaryny "Kasia"1 szklanka cukru3 łyżeczki proszku do pieczeniaZ podanych składników zagnieść palcami kruszonkę. 2/3 ciasta wysypać na blaszkę 25x36 wyłożoną papierem do pieczenia, lekko ugnieść.Masa serowa:1,2 kg mielonego sera500 ml śmietany 30%8 jajekpół szklanki mleka w proszkupół szklanki mąki pszennej1 duże opakowanie budyniu śmietankowego1,5 szklanki cukru1 duże opakowanie cukru wanilinowegoSer utrzeć z żółtkami. Ucierając dodawać mleko w proszku, budyń, mąkę, aromat. Białka ubić na sztywno z cukrem. Śmietanę również ubić z cukrem wanilinowym. Delikatnie połączyć masę serową z ubitą śmietaną, a następnie z pianą z białek. Całość wyłożyć na ciasto, wyrównać, posypać pozostałym ciastem. Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni. Pozostawić w wyłączonym piekarniku na kilkanaście minut. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową wg dowolnego przepisu.