Wykonanie
Ryż z jabłkami większość lubi. Ta wersja zapiekanki jest bogatsza w składniki i smaki. Może być jedzona w ramach obiadu, kolacji lub deseru.
Owoce też można dowolnie zamieniać. Podpierałem się przepisem z forum cincin

Składniki :- 200 g
ryżu,- 250 g
twarogu,- 2
jajka,- 3 łyżki
cukru waniliowego,- 2 łyżki budyniu
waniliowego,- 5
jabłek,-
cynamon.Wykonanie :
Ryż ugotować w wodzie lub
mleku do miękkości. Utrzeć
żółtka z
cukrem i
twarogiem. Jeśli ktoś lubi bardziej słodko proponuję dać więcej
cukru. Dodać
budyń i letni
ryż. Na koniec delikatnie wmieszać ubitą pianę z
białek. Masę przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego
masłem, na wierzch nałożyć starte na tarce
jabłka wymieszane z
cynamonem. Zapiekankę wstawić do piekarnika. Piec w 190 stopniach przez około 45minut.więcej informacji o projekcie Cooknomics na https://www.facebook.com/Cooknomics/ .