Wykonanie
od jakiegoś czasu zastanawiałam się jak połączyć moje dwa ulubione ciasta: szarlotkę i sernik, jakiś czas temu spróbowałam i chyba się udało :)zresztą oceńcie samiprzepis na kruche ciasto do tarty znajdziecie tutajreszta składników4
jabłka,
cynamon (ile kto lubi),
cukier (tylko jeśli
jabłka są kwaśne),aok z połowy
cytryny250 g
twarogu,1
cukier waniliowy,0,5 opakowania budyniu
waniliowego,1
jajko,ewentualnie 1-2 łyżki
cukru.
Jabłka ścieramy na grubej tarce, zalewamy
sokiem z cytryny i prażymy wa patelni.powstałą masę wylewamy na kruche ciasto.
Ser ucieramy z
jajkiem cukrem i
budyniem na gładką masę, wylewamy na
jabłka.Jeśli zostanie nam kruchego ciasra obsypujemy nim wierzch tarty.Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut (włączamy tylko górną grzałkę!!)