Wykonanie
Danie w stylu hawajskim poprzez dodatek
ananasa i kolory :)

Składniki :- 6 plastrów indyczego fileta,- biała część dużego
pora,


- 6 plastrów
ananasa,- łyżka
oleju,- 50 g tartego
żółtego sera,- łyżeczka
masła,- łyżka
mąki,- 50 ml kremówki,-
bulion ( około szklanki ),-
sól,
pieprz biały.Wykonanie :
Pora pokroić w półplasterki i poddusić na
oleju. Zdjąć, a na tym samym tłuszczu podsmażyć rozbite kotlety.
Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego na przemian z
ananasem. Na patelni rozpuścić
masło, wsypać
mąkę. Mieszając dolać kremówkę i
bulion. Zagotować, dołożyć
por i tarty
ser. Całość przyprawić
solą i
pieprzem. Sosem polać
mięso i wstawić do piekarnika. Zapiec i zjadać, najlepiej z
ryżem.