ßßß Cookit - przepis na Sposób przygotowania

Sposób przygotowania

nazwa

Składniki

Wykonanie

Składniki
Mąka - 500 g
Jajka - 2 szt
Sól - 0,5 łyżeczki
Woda - ok 200 - 250 ml
Do mąki wbijamy jaja, dodajemy sól i wodę. Wyrabiamy ciasto aby było gładkie i elastyczne, następnie dzielimy na 4 i wałkujemy na cienkie placki, które odkładamy na ok 10 - 15 min. Gotowe rozwałkowane ciasto kroimy w płaty wedle uznania co do wielkości. Mi wyszło 20 płatów makaronu o wymiarach mniej więcej 20 x 10 cm. Krojone płaty makaronu gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oliwy przez ok 2 - 3 minuty ze względu na to iż będzie on jeszcze zapiekany. Dalej już tylko należy zabrać się za składanie własnej lasagne :)
SMACZNEGO !
Źródło:http://trochesmaku.pl/makaron-lasagne